Ved at besøge next.dk accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her

TILBYGNING/OMBYGNING


Tilbygning til dit fritidshus eller ombygning

Hvis du har planer om at lave en tilbygning eller bygge om, er det vigtigt, at du kontakter NEXT Forsikring inden, arbejdet påbegyndes. Tilbygning/ombygning er kun medforsikret, såfremt dette er skrifteligt bekræftet af NEXT Forsikring.

Bygninger under ombygning/opførelse dækkes i henhold til reglerne i de almindelige forsikringsbetingelser, når det er noteret på policen. Dækningen omfatter skader som følge af brand og storm samt sky- eller tøbrud. For storm-, sky- og tøbrudsskader gælder en karens på 7 dage fra tegningstidspunktet. Se nærmere i forsikringsbetingelser for NEXTFritidshus, § 3.

Ombygning

Ombygning forstås som en renovering af et eksisterende hus, hvor der gribes ind i bygningens bærende konstruktioner som fx udskiftning af husets tag. Såfremt der er tale om almindelig renovering/vedligeholdelse, hvor der ikke gribes ind i de bærende konstruktioner, er det ikke nødvendigt at give selskabet besked.

Hvad skal du være opmærksom på

Det er normalt entreprenørens/håndværkerens forsikring, som dækker, hvis der sker skade på personer eller ting under byggeriet, herunder tyveri af byggematerialer eller i tilfælde af hærværk.

Der kan dog være stor forskel på, hvor godt de forskellige håndværkere eller entreprenører er forsikret, og derfor bør du altid afklare med firmaet, hvordan deres forsikring dækker dit byggeri.

Entrepriseforsikring

Du bør undersøge, hvorvidt det er relevant at tegne en entrepriseforsikring, hvis du er i tvivl om, hvordan din eller håndværkerens forsikring dækker, fx hvis der er flere forskellige firmaer involveret i byggeriet, eller du udfører en del af byggeriet selv.

En entrepriseforsikring dækker i den periode, hvor byggeriet står på og kan bl.a. indeholde dækning for:

Vær opmærksom på, at forsikringsbetingelserne varierer fra selskab til selskab.

NEXT Forsikring tilbyder ikke formidling af entrepriseforsikringer, men vi henviser i stedet til vores samarbejdspartner:

NEM Forsikring
Tlf: 70 77 77 77
mail@nemforsikring.dk

Hvad siger vores kunder om vores Husforsikring?
Har lige været inde på next hjemmeside og lave beregninger på om det kunne betale sig at flytte mine forsikringer over til next forsikring. Havde nogle spørgsmål til dette og fik meget hurtigt svar. Sparede flere tusind kroner om året så nu er mine forsikringer flyttet over til next

Carsten Kjærsgaard

Vordingborg, DK

Online forsikring med Next er Nemt. Lige fra tilbud til opsæt og betaling. Så bare bliv kunde her, nemt og MEGET billigt. Når forsikring sælger ringer og vil give tilbud, så trækker de sig altid, når jeg siger hvor jeg er forsikret, det er min garanti for at jeg har en god pris.

Morten Frost Larsen

Bjerre, DK

Jeg har idag tegnet forsikringer ved Next forsikring. Og udover at jeg sparer en masse penge så har jeg fået en super velkomst og god hjælp af online servicen. Det ser lovende ud.

June Lanng

Randers, DK

Godt at vide

Betingelser

Læs mere

Alternativ energi

Læs mere

Tilbygning/ombygning

Læs mere

Godt af vide om fritidshusforsikring

Hos NEXT Forsikring kan du tegne en god og dækkende forsikring til dit fritidshus. Med en fritidshusforsikring fra NEXT Forsikring får du en forsikring til dit sommerhus, feriehus eller fritidshus, der bl.a. dækker for brand, brud på glas og sanitet samt skader på fritidshuset som følge af storm, hærværk, skybrud og indbrud.

Fritidshusforsikringen hos os er en kombineret forsikring til dit sommerhus, der både indeholder en forsikring af selve sommerhuset og andre bygninger på grunden og en indboforsikring, som dækker sommerhusets faste indbogenstande.

Skal jeg tegne en fritidshusforsikring til mit sommerhus, jeg bor i hele året rundt?

Hvis du ejer et sommerhus, du bor i året rundt, og det er godkendt som helårsbolig, skal du ikke tegne en fritidshusforsikring til sommerhuset hos os. I dette tilfælde vil du hos NEXT Forsikring skulle tegne en helt almindelig husforsikring til dit sommerhus, du benytter og har fået godkendt som helårsbolig.

Hvad dækker en fritidshusforsikring hos NEXT Forsikring?

Med en fritidshusforsikring hos NEXT Forsikring får du en forsikring til dit sommerhus, som både dækker bygningerne på grunden og det faste indbo i sommerhuset.

Fritidshusforsikring hos NEXT Forsikring: Forsikring af bygninger, obligatoriske og valgfrie dækninger

Forsikringen til dit fritidshus hos NEXT Forsikring indeholder en forsikring af bygningerne på den grund, hvor du har dit sommerhus. Forsikringen til sommerhuset omfatter også faste installationer i fritidshuset og andet bygningstilbehør som eksempelvis hårde hvidevarer, radiatorer, varmeinstallationer, glas og sanitet.

Med forsikringen af dit sommerhus hos NEXT Forsikring får du helt automatisk følgende dækninger:

 • Husejeransvar
 • Bygningsbrand
 • Bygningskasko
 • Glas og sanitet
 • Retshjælp

Med en fritidshusforsikring fra os har du også mulighed for at vælge andre dækninger til forsikringen, som dækker de bygninger, du har på grunden:

 • Insekt og svamp
 • Rør og kabel
 • Stikledning
 • Udvidet dækning

Fritidshusforsikring hos NEXT Forsikring: Indboforsikring

Når du tegner en forsikring til dit fritidshus eller sommerhus hos NEXT Forsikring, får du helt automatisk også en indboforsikring med, som dækker det faste indbo i dit sommerhus, fritidshus eller feriebolig.

Indboforsikringen til dit sommerhus hos NEXT Forsikring består både af obligatoriske og valgfrie dækninger:

Obligatoriske dækninger til indboforsikring i dit sommerhus:

 • Privat ansvar – Dækker det erstatningsansvar, du kan pådrage dig over for andre.
 • Privat indbo – Dækker sommerhusets faste indbogenstande for eksempelvis brand, lynnedslag, tyveri, hærværk, vandskade m.m.
 • Retshjælp

Valgfrie dækninger til indboforsikringen i dit sommerhus:

 • Elektronikdækning – Dækning for de private elektriske apparater, som fast befinder sig i fritidshuset.
 • Pludselig skade – Dækning for pludselig skade på fritidshuset faste og almindelige indbogenstande.

Billig pris på forsikringen til dit sommerhus online hos NEXT Forsikring

Hos NEXT Forsikring har vi ikke kun fokus på at gøre det let for vores kunder at beregne en pris på forsikringen til deres fritidshus, sommerhus eller feriehus. Vi har også valgt at skære alle unødvendige og administrative omkostninger væk, som betyder, at vi kan tilbyde en af markedets billigste fritidshusforsikringer. Dette gør vi, uden at vi er gået på kompromis med den gode dækning på fritidshusforsikringen.

Beregn en pris på fritidshusforsikringen til dit sommerhus hos NEXT Forsikring

Vi ved, at forsikringsverdenen kan være en jungle at finde rundt i og har derfor opbygget en forsikringsplatform, så du nemt kan få et overblik over, hvilken fritidshusforsikring vi kan tilbyde til dit sommerhus her hos NEXT Forsikring. Vi har valgt at lægge kræfter i at lave en brugervenlig forsikringsplatform, som gør det let for dig at beregne en pris på din fritidshusforsikring. På denne måde skal du nemlig ikke bruge mere tid end højst nødvendigt på at finde en billig pris på forsikringen til dit fritidshus, der samtidige dækker netop dine behov. Du skal altså ikke sidde og vente i en telefonkø og bruge tid med en sælger for at få tegnet en billig, god og dækkende fritidshusforsikring. Hos NEXT Forsikring kan du helt selv beregne og oprette en forsikring til dit fritidshus online via vores forsikringsplatform og selvbetjeningsløsning. Hvis der undervejs opstår spørgsmål i beregningen af fritidshusforsikringen, sidder vi klar til at hjælpe dig på vores online chat og mail.

Brug for hjælp?

Skriv til vores kundeservice!

Kontakt os