Ved at besøge next.dk accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her

ANSVARSFORSIKRING


Generelt om ansvarsforsikringen til bil

Når man ejer en bil i Danmark, så er man ifølge Færdselsloven forpligtiget til at tegne en ansvarsforsikring til sin bil. En bils ansvarsforsikring er den type af forsikring, der dækker de skader, som man måtte forvolde på andre mennesker eller deres ting i trafikken.

Hvis en bil eksempelvis er involveret i et færdselsuheld, og der ved dette uheld sker personskade, så vil det altid være bilens ansvarsforsikring, der skal yde erstatning for den personskade, der er sket. Det vil sige, at ansvarsforsikringen, der hører til bilen, også vil skulle yde erstatning for personskade, selvom føreren af bilen er uden skyld i færdselsuheldet.

Er ansvarsforsikring lovpligtigt at have på sin bil?

Ja, i Danmark er det ifølge Færdselsloven lovpligtigt at anskaffe sig en ansvarsforsikring til sin bil.

Du er som bilist forpligtiget til at tegne en ansvarsforsikring uanset, hvilken type af bil du er i besiddelse af. Så længe bilen er monteret med nummerplader, skal bilen have en ansvarsforsikring. Ifølge Færdselsloven er du nemlig som den ansvarlige for køretøjet forpligtiget til at skulle erstatte de skader, som din bil laver, hvis den er involveret i et trafikuheld, hvis den skulle eksplodere, gå i brand, og hvis din bil forårsager skader, der stammer fra bilens brændstofanlæg. Du vil altså som den ansvarlige for din bil stadig skulle erstatte sådanne skader, også selvom du ikke har tegnet en ansvarsforsikring til din bil. Regningen, man kan stå med for sådanne skader, kan være enorm, hvis ikke du har tegnet dækning for skaden i form af en ansvarsforsikring til din bil.

Hvad dækker en ansvarsforsikring til din bil?

Dækning under ansvarsforsikringen: Personskade

Ansvarsforsikringen til din bil dækker den skade, som din bil kan forårsage på andre personer. Det betyder, at ansvarsforsikringen til din bil har dækning og yder erstatning for den skade din bil kan forårsage på eksempelvis cyklister, fodgængere, samt førere og passagerer i andre biler. Din bils ansvarsforsikring vil også gå ind og dække den skade, der kan ske på passagererne i din egen bil, hvis din bil fx er involveret i et færdselsuheld.

Dækning under ansvarsforsikringen: Tingskade

Dækningen under din bils ansvarsforsikring vil også gå ind og yde erstatning for de skader, din bil kan forårsage på andre personers ejendele. Det kan eksempelvis være, at din bil er involveret i et færdselsuheld, hvor der også er en anden bil involveret. Her kan ansvarsforsikringen til din bil gå ind og dække den skade, din bil har forårsaget på modpartens bil ved uheldet. Det kan også være, at din bil er involveret i et mindre færdselsuheld, hvor der er en cyklist involveret. Der sker ingen personskade, men din bil har forvoldt skade på cyklistens cykel. Her kan bilens ansvarsforsikring også gå ind og yde erstatning til cyklisten for den skade, bilen har påført selve cyklen.

Hvad dækker en ansvarsforsikring til din bil ikke?

Den lovpligtige ansvarsforsikring har dækning for mange af de person- og tingskader, din bil kan forårsage. Men der er også person- og tingsskader bilens ansvarsforsikring ikke har dækning for.

Bilens lovpligtige ansvarsforsikring dækker ikke:

  • Personskader på føreren af bilen.
  • Tingskader på ejendele, som tilhører forsikringstageren, brugeren og føreren samt disses husstande.
  • Skader på selve bilen.
  • Skader på køretøjer, der er efterspændt den forsikrede bil fx campingvogne, påhængskøretøjer og lign.

Automatisk dækning for anhængertræk med en ansvarsforsikring hos NEXT Forsikring

Når du tegner en bilforsikring hos NEXT Forsikring, hvortil den lovpligtige ansvarsforsikring er en obligatorisk dækning, så er din bils anhængertræk helt automatisk meddækket. Det betyder, at din campingvogn, trailer eller andre påhængskøretøjer helt automatisk er dækket i forhold til ansvarsskader, når disse er efterspændt den bil, der er forsikret hos NEXT Forsikring.

Billig ansvarsforsikring til din bil hos NEXT Forsikring

Hos NEXT Forsikring, har vi lagt mange kræfter i at gøre det let for vores kunder at beregne en pris på ansvarsforsikringen til deres bil. Herudover har vi valgt at skære tunge og unødvendige administrative omkostninger væk, hvilket betyder, at vi kan tilbyde en af markedets billigste bilforsikringer med ansvarsforsikring. Dette gør vi uden at gå på kompromis med den gode dækning på ansvarsforsikringen til vores kunders biler.

Beregn en pris på en ansvarsforsikring til din bil hos NEXT Forsikring

Vi ved, at forsikringsverdenen kan være en jungle at finde rundt i og har derfor opbygget en forsikringsplatform, så du nemt kan beregne en billig ansvarsforsikring til din bil. På denne måde vil du være dækket ind i forhold til de skader, som din bil måtte komme til at forvolde på mennesker eller på deres ejendele i trafikken. Vi har valgt at lægge kræfter i at lave en brugervenlig forsikringsplatform, som gør det let for dig at beregne en pris på ansvarsforsikringen til lige netop din bil hos NEXT Forsikring. Det betyder, at du ikke skal bruge mere tid end højst nødvendigt på at finde en billig pris på ansvarsforsikringen til din bil.

Hvad siger vores kunder om vores Bilforsikring?
Super fantastisk forsikringsselskab. Altid hjælpsomme og venlige. Jeg har på intet tidspunkt oplevet problemer :-) Og så er de jo billige :-)

Christina Marie Jensen

, DK

Så dumpede der lige en email ind om at ens bilforsikring var faldet i pris her op til weekenden :) Next forsikring giver en god pris, og det er gode folk der står bag firmaet. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger herfra :)

Simon Mosbjerg Mørch

Randers, DK

Kunde i 14 dage. Får nu mail at bilforsikring er sat ned med 1200 kr årligt!! Har jeg aldrig oplevet før!!

Brian Magnussen

Esbjerg, DK

NEXT Bilforsikring kan indeholde følgende dækninger:

Ansvar

Læs mere

Retshjælp

Læs mere

Kasko

Læs mere

Førerulykke

Læs mere

Vejhjælp

Læs mere

Udvidet glasdækning

Læs mere

Brug for hjælp?

Skriv til vores kundeservice!

Kontakt os