Ved at besøge next.dk accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her
Artikler

Hvad skal du gøre i forhold til dine forsikringer, når I bliver et ekstra medlem i familien?

Hvad skal du gøre i forhold til dine forsikringer, når I bliver et ekstra medlem i familien?

Ifølge Danmarks statistik blev der i år 2015 født 58.205 børn i Danmark. Det er et gennemsnit på 159 børn, som kommer til verden om dagen. I november 2016 blev vi også et lille medlem rigere i vores NEXT-familie.

Der er rigtig mange forskellige ting, man skal tage stilling til, når man bliver forældre for første gang eller forøger familien med et ekstra medlem. Men ved du, hvad du skal gøre i forhold til dine forsikringer, når I bliver et ekstra medlem i familien?

Ulykkesforsikring

Når du er kunde hos NEXT Forsikring og har tegnet en ulykkesforsikring for enten dig selv, din kæreste, din mand, din kone, eller måske jer begge, så vil jeres nye lille datter eller søn være dækket af din/jeres ulykkesforsikring indtil, at han eller hun fylder 2 år.

I vil blot skulle sørge for at sende en mail til mail@next.dk med jeres søns eller datters fulde navn og CPR-nummer, når han eller hun bliver døbt eller navngivet. Så vil vi nemlig sørge for at tilføje jeres nye familiemedlem til ulykkesforsikringen. Jeres nye søn eller datter, vil selvfølgelig også være dækket af din/jeres ulykkesforsikring indtil, at han eller hun er døbt eller navngivet, vi kan blot ikke registrere jeres nyfødte barn indtil, at han eller hun er blevet døbt eller navngivet.

Når jeres søn eller datter er fyldt 2 år, vil han/hun skulle have sin egen ulykkesforsikring med børnedækning.

Hvis I er en familie med flere børn, så vil det dog ikke betyde, at I vil skulle betale mere for at have jeres børn forsikret hos NEXT, når jeres yngste familiemedlem skal have sin egen ulykkesforsikring med børnedækning. Man betaler nemlig altid kun for et af sine børns ulykkesforsikringer, når man er kunde hos NEXT Forsikring.

Indboforsikring

Når I forøger jeres familie med et ekstra medlem og bliver forældre for første gang eller igen, så skal I også sørge for at lave en mindre ændring på jeres indboforsikring.

Det er nemlig sådan, at en indboforsikring indeholder en dækning, som hedder privat ansvar. Denne del af indboforsikringen går ind og dækker det erstatningsansvar, som du selv eller andre i din familie kan pådrage sig, hvis en af jer skulle forvolde skade mod andre personer eller deres ejendele. Det kan eksempelvis være, at dine børn spiller fodbold i haven, skyder bolden over i naboens have og kommer til at smadre et af vinduerne i naboens hus. Her vil privat ansvar kunne gå ind og dække denne skade.

Hos NEXT Forsikring er privat ansvar en obligatorisk dækning under indboforsikringen og dækker det antal personer, som er registreret i husstanden på forsikringen hos NEXT, og som har folkeregisteradresse på den adresse, som indboforsikringen dækker.

For at være sikker på, at jeres nye familiemedlem er dækket af jeres indboforsikrings ansvarsdækning, skal I sørge for at tilføje en ekstra person i husstanden, når I forøger familien. Det kan man som NEXT kunde let gøre i sin selvbetjening.