Ved at besøge next.dk accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her
Artikler

Bilforsikring til unge på 17 og 18 år

Bilforsikring til unge på 17 og 18 år

Da vi rundede den 1.januar 2017, startede en forsøgsordning, hvor unge allerede 3 måneder før, at de fylder 17 år, kan begynde at tage kørekort. Denne forsøgsordning giver også lov til, at de 17-årige efter, at de har erhvervet et kørekort, kan være fører af en bil så længe, de har en erfaren bilist som ledsager.

Forsøgsordningen skal være med til, at de unge bilister både får mere erfaring bag rettet og bliver mere sikre i trafikken, end de er i dag.

Hvad skal du huske på som ledsager til en 17-årig nybilist?

  • Der er ikke alle, der kan fungere som ledsager til de unge 17-årrige bilister. Ifølge Færdselsstyrelsen skal ledsageren blandt andet opfylde nedenstående betingelser. Ledsageren skal:
  • Altid sidde på det forreste passagersæde under kørslen
  • Altid have sit kørekort med sig
  • Have haft førerret til et almindeligt kørekort i de seneste 10 år, som skal være udstedt i Danmark
  • Være fyldt mindst 30 år
  • Ikke have haft frakendt førerretten de seneste 10 år (gælder både en betinget og ubetinget frakendelse)
  • Altid kunne føre bilen på lovlig vis. Dette betyder, at man som ledsager ikke må have en promille på over 0,5, have indtaget ulovlige stoffer eller af andre grunde ikke være i stand til at køre bilen på grund af eksempelvis sygdom eller træthed.

Sådan dækker din bilforsikring hos NEXT Forsikring, hvis du lader en 17-årig låne din bil

Hos NEXT Forsikring gælder samme regler for, at en 17-årig med erhvervet kørekort og med en ledsager på passagersædet, kan benytte en bil forsikret hos NEXT, som gælder, hvis man låner sin bil ud til en 18-årig bilist.

Ansvarsforsikring

Din bilforsikring hos NEXT vil stadig være dækkende, hvis du giver en nybilist på 17 år (med en ledsager på det forreste passagersæde) lov til at låne din bil. Den lovpligtige ansvarsforsikring, som er en obligatorisk dækning hos NEXT, vil gå ind og dække de skader, den 17-årige nybilist, som fører af bilen, kan påføre andres person eller ejendele i trafikken.

Kaskoforsikring

Hvis du også har kaskoforsikring som dækning til din bilforsikring, vil kaskoforsikringen gå ind og dække skaderne på din bil, som kan opstå, mens den 17-årige nybilist med følgende ledsager, er fører af bilen.

Selvrisiko

Hos NEXT Forsikring vil man skulle betale en ekstra selvrisiko på 5000 kr., hvis man låner sin bil ud til en person, der er under 25 år (med mindre, der er tale om en ægtefælle eller kæreste, som bor på samme adresse som dig), og denne person laver en skade, mens han eller hun er fører af bilen.

Hvis en 17-årige nybilist skulle være så uheldig enten at lave en ansvars- eller kaskoskade, mens han eller hun er fører af din bil (og har en ledsager siddende på det forreste passagersæde), så vil du som forsikringstager blive opkrævet en ekstra selvrisiko på 5000 kr.

Hvad siger vores kunder om vores Bilforsikring?
Super fantastisk forsikringsselskab. Altid hjælpsomme og venlige. Jeg har på intet tidspunkt oplevet problemer :-) Og så er de jo billige :-)

Christina Marie Jensen

, DK

Så dumpede der lige en email ind om at ens bilforsikring var faldet i pris her op til weekenden :) Next forsikring giver en god pris, og det er gode folk der står bag firmaet. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger herfra :)

Simon Mosbjerg Mørch

Randers, DK

Kunde i 14 dage. Får nu mail at bilforsikring er sat ned med 1200 kr årligt!! Har jeg aldrig oplevet før!!

Brian Magnussen

Esbjerg, DK